Hledání

2017-11-07

Kozí mléko základní složka pro Capramilk a Capraverum

Sušené kozí mléko či kolostrum tvoří základní složku veterinárních doplňků pro psy a kočky Capraverum a humáních doplňků Capramilk. Kozí mléko přirozeně obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, je lépe stravitelné, má jiné složení bílkovin a jeho tuk je přirozeně homogenní a také lépe stravitelný než mléko kravské.

Kozí mléko obsahuje:

Minerály - minerální soli vápníku, hořčíku, sodíku, draslíku a fosforu

Stopové prvky - měd, zinek, mangan, titan, chrom a kobalt

Vitamíny - A, B1, B2, B12, C, D, E a kyselinu listovou



Lepší stravitelnost kozího mléka je způsobena rozměry a složením tukových částic, které se podobají mléku mateřskému. Tuk kozího mléka je přirozeně homogenní a tím snadněji stravitelný, čímž nedochází k tak rychlé arterioskleróze krevních stěn a vlásečnic.

Množství bílkovin je vyšší než v kravském mléce, důležitý rozdíl však spočívá v jejich složení, což je pravděpodobně důvod, proč organismus některých lidí snáší kozí mléko podstatně lépe než mléko kravské.

Kyselina kaprilová a kaprínová pomáhají činnosti žláz s vnitřní sekrecí, při léčení intestinálních koronárních poruch

Kasein kozího mléka má více aminokyselin glycinu, méně argininu a méně aminokyselin než kravské mléko.

Kozí mléko pozitivně působí:

- na nervovou soustavu

- kozí tuk příznivě působí při kloubních onemocněních

- zlepšuje imunitní systém a celkovou kondici

- pozitivně působí při astmatických onemocněních kůže, významně reguluje vlhkost pleti

- při onemocněních trávicího traktu a přidružených orgánů (játra, slinivka) 

- výzkumy uvádějí, že asi 7,5% dětí je alergických na kravské mléko, ale jen 60-70% z nich není alergických na mléko kozí

- jako prevence nádorových nemocí - bylo zpozorováno, že organismus kozy je schopen vytvářet si účinné protilátky a nikdy neonemocní na rakovinu

- jsou známy případy lidí s onemocněním na TBC, kteří se vyléčili po dietě, v níž bylo zařazeno kozí mléko


Zkušenosti s využitím kozího mléka

Při výstavbě molekulární struktury bílkovin kozího mléka se zjistilo, že nejen laktalbumin, ale i ostatní frakce proteinů kozího mléka se liší od bílkovinných frakcí kravského mléka. To je patrně důvod, proč děti které nesnášejí výrobky z kravského mléka, dobře snášejí výrobky z mléka kozího.

Zkušenosti s využitím kozího mléka v dětské výživě byly získány v České republice, když ve spolupráci s veterinárními lékaři, Svazem chovatelů koz a dětskými lékaři byla vypracována podrobná metodika podávání kozího mléka dětem alergických na kravské mléko. U dětí s opakovanými průjmy, zvracením, zácpou, nespavostí, dermatitídami, následným opakováním infekcí dýchacích cest se kozí mléko podávalo celý rok. Klinické příznaky se rychle upravovaly, ustoupily zažívací potíže a kožní vyrážky a zvýšila se celková odolnost dětí.


Využití kozího mléka u zvířat

Sušené kozí mléko je základní složkou unikátních veterinárních doplňků pro psy a kočky Capraverum, které slouží k posílení imunity, zlepšení zažívání a podpoře využití živin z potravy. Chrání srdce, svaly, zrak, působí příznivě na činnost jater a slinivky. U starších jedinců zpomaluje projevy stárnutí a podporuje vitalitu. Štěňata a koťata chrání před infekcemi.

Obsažené kozí mléko dodává tabletám specifickou mléčnou chuť, která je pro psy i pro kočky chuťově velmi atraktivní a bez problémů Capraverum přijímají jako pamlsek.



Žádné komentáře:

Okomentovat