Hledání

2011-09-20

Víte jak čistit psovi zuby? - 4 základní kroky

Víte jak správně čistit psovi zuby?

Co budete potřebovat

- Speciální zubní pasta s enzymy na psí chrup.
- Kartáček, kterých je více druhů.
- Vůli a odhodlání pravidelně psovi zuby čistit.




Začněte už od štěněte

Se zubní hygienou začněte už u štěněte, tedy od cca tří měsíců věku, aby si zvyklo na manipulaci v tlamě.

Zvykejte pejska krok za krokem

1. Nejprve psa zvykejte na chuť zubní pasty a prst v tlamě. Naneste trochu zubní pasty na ukazováček. Dovolte psovi, aby slízal pastu z vašeho prstu. Toto několikrát opakujte. Pak znovu naneste na ukazováček zubní pastu a prstem klouzejte po vnějším povrchu zubů a dásní.

2. Nyní sáhněte po zubním kartáčku, který navlhčete a naneste na něj pastu. Nechte psa slíznout pastu ze štětin kartáčku. Jemně uchopte tlamu kolem čenichu tak, abyste zabránili psovi žvýkat, a začněte opatrně čistit kartáčkem jen špičáky. Zubní kartáček držte šikmo k linii dásně – pohybujte kartáčkem od okraje dásně ke špičce zubu.

3. Po vyčištění špičáků pokračujte krouživými pohyby k zadním zubům. Postupujte dál, jen pokud je pes spokojený. Provádějte čištění na obou stranách tlamy.

4. Navažte na krok č. 3. Podržte tlamu zavřenou kolem čenichu a opatrně zvedněte horní pysk palcem a ukazováčkem tak, že odhalíte přední zuby – řezáky, které jsou nejcitlivější částí tlamy. Jemně čistěte přední zuby pohybem od dásně ke špičce zubu.

Postupně prodlužujte čas čištění zubů.


 VÍCE INFORMACÍ K TOMUTO PRODUKTU ZÍSKÁTE V NAŠEM E-SHOPU ZDE


Jak často je třeba čistit psovi zuby

Všeobecně se uvádí čistit alespoň 1x týdně. Některým psům vydrží bílé zuby 14 dní, u některých je třeba čistit 2x týdně. Na zubní kámen trpí více trpasličí plemena. Zubní kazy mívají psi méně často než my lidé. Zajímavé je, že zdravá psí tlama obsahuje v průměru méně bakterií, než nejčistší lidská ústa.

Co dělat, když pejsek kartáček nesnáší

Řešením je „prstový kartáček“ – gumový návlek na prst s výstupky.

Co dělat, když nesnese ani prstový kartáček

Přidávejte do krmení PlaqueOff® Animal. Je to mezinárodně patentovaný výrobek, který bojuje proti zubnímu kameni a plaku na povrchu zubů a redukuje přítomnost bakterií.

Aktivní složkou přípravku PlaqueOff® Animal je přírodní rostlinný extrakt z mořské řasy. PlaqueOff® Animal nemá lokální účinek, ale systémový. Účinné látky přípravku se vstřebávají ze zažívacího traktu do krevního řečiště a z něj přechází do slin, kde fungují tak, že zabraňují hromadění zubního plaku na zubech.

Je obecně známo, že obsah slin může přispívat k potlačení bakterií, které způsobují vznik zubního plaku a kamene. Klinické studie prokázaly, že hromadění látek na zubech je redukováno až o 88 % a že zubní kámen buď zmizel úplně, nebo se stal velmi porézním, a tak snadno odstranitelným. Z provedených studií vyplynulo, že výsledky byly znatelné již za 4 - 8 týdnů a pravidelným užíváním se dále zlepšovaly. PlaqueOff® Animal by měl být do stravy podáván denně.


Vše, co budete k čištění zubů potřebovat (kromě vaši vůle a odhodlání) naleznete zde: Péče o zuby a ústní dutinu

Související články:

Zápach z tlamy - Dentální onemocnění u psů a koček

2 komentáře:

  1. Já jsem třeba partnerovi říkala, aby konečně zašel do obchodu pro nové zubní kartáčky. No co myslíte, samozřejmě že se z obchodu vrátil.. měl s sebou pouze basu piva a na zubní kartáčky se ani nevykašlal. Může si za to sám, kdyby dělal co mu říkám, nemusel dnes spát na gauči. To jsem se pořádně naštvala...

    OdpovědětVymazat
  2. My jsme péči o zuby u naše psa podcenili, takže se objevil zubní kámen u psa , tak jsme museli upravit stravu a čistíme mu zuby a postupně se mu zuby zlepšují. Osvědčily se nám taky takové ty tyčky na čištění zubů. Ty mu kupujeme a chutnají mu :-) .

    OdpovědětVymazat