Hledání

2010-08-24

Hyalutidin - Pro účinný boj s artrózou u psa

Artróza - pes
Artróza se u psů nejčastěji vyvine postupně následkem předchozího onemocnění kloubů např. dysplazie kyčelního kloubu, lokte, luxace čéšky či osteochondózy.

Artrotické změny vznikají již v mladém věku nebo po různých traumatech (např. přetržení vazů a šlach, zlomeniny uvnitř kloubů).

Primární artróza, kdy není zjištěna objektivní vyvolávající příčina, je méně častá. Obvykle se objevuje u obézních a starších psů.

Artróza u psů se projevuje kulháním, celkovou nechutí k pohybu spojenou s bolestivostí kloubů. Stav se zhoršuje po nadměrné zátěži a v chladném a vlhkém počasí. Pes neochotně chodí do schodů, obtížně vstává, nastupuje do auta apod. Pro artrózu je rovněž typické zklidnění příznaků při omezení pohybu.

Léčba

Smyslem terapie artrózy je zmírnit bolestivost a rozvoj dalších artrotických změn. Dále se snažíme zachovat bezbolestnou funkci postiženého kloubu.

Doporučení

- Vyhněte se jednorázové a vysoké zátěži. Vhodnější jsou pravidelné krátké a časté procházky každý den. Při výrazné bolestivosti doporučujeme několikadenní klid a aplikaci léků s protibolestivým a protizánětlivým účinkem.

- Léčbu je možné doplnit fyzikální terapií (teplé obklady, magnetoterapie).

- Důležitou součástí léčby je pravidelná aplikace chondroprotektiv. Jsou to preparáty obsahující ochranné a stavební součásti chrupavek, kolagen, protizánětlivé složky.

Osvědčeným přípravkem pomáhající psům s artrózou je Hyalutidin DC Aktiv




VÍCE INFORMACÍ K TOMUTO PRODUKTU ZÍSKÁTE V NAŠEM E-SHOPU ZDE 


Hyalutidin DC Aktiv je účinná kloubní výživa. Hlavní účinnou látkou je kyselina hyaluronová a chondroitin sulfát.

Pravidelným užíváním v dobách potíží plus užívání s přestávkami, můžete potlačit a zastavit bolestivost způsobenou artrózou a podstatně zvýšit pohyblivost, uvolnění a ohebnost pohybového aparátu všech plemen psů.




Za jak dlouho de podávání kloubní výživy Hyalutidin DC projeví?

Samozřejmě se účinek neprojeví ihned, neboť zásoba kyseliny hyaluronové a chondroitinu musí být nejprve doplněna na optimální mez. Ale již po druhém týdnu denního podávání můžete pozorovat u psa začínající úlevu od bolesti - pes lépe vstává, má větší chuť do práce či pohybu, zlepšenou pohyblivost a lepší ohebnost. Během následující doby se tato zlepšení stávají stále více zřejmými s občasnými výkyvy v závislosti na počasí a namáhání kloubů.

Obvykle na konci čtyřtýdenního podávání je většina artritických bolestí a potíží snížena na snesitelnou úroveň nebo úplně zmizí. V některých případech se podávání musí prodloužit na 6 až 8 týdnů, dokud není u zvířete dosaženo dostatečné úlevy od bolesti a tím zlepšení pohyblivosti.

Více informací o složení, dávkování, atd naleznete zde: Hyalutidin DC Aktiv


Související články:

Artritis u psů - Příčiny, příznaky, léčba, kloubní výživa, krmivo  
Kloubní výživa - štěně, dospělý pes, senior 
Hyalutidin - Je opravdu lepší než ostatní kloubní výživa?
Kloubní problémy u psa. Proč je prevence důležitá a kterou kloubní výživu vybrat 
Kyselina hyaluronová - funkce, tvorba, význam
Artróza u psa - Hyalutidin DC, Aptus Apto-Flex

Žádné komentáře:

Okomentovat