Hledání

2010-07-28

Kloubní výživa pro štěňata - 5 doporučených produktů pro péči o pohybový aparát štěňat velkých a obřích plemen

Pořídili jste si štětě a nevíte, která kloubní výživa pro štěňata je ta nejvhodnější?

Štěňatům velkých a obřích plemen se  doporučuje dodávat kloubní výživu, stejně tak jako je velice důležité krmit štěnata těchto plemen speciálním krmivem určeným pro štěňata velkých a obřích plemen.

Podávání kloubní výživy je důležité pro správný vývoj kloubních chrupavek a to zejména u štěňat velkých plemen, kdy se klouby musí vrovnávat s větší zátěží. Během růstu štěněte se můžeme setkat s řadou problémů (zánět dlouhých kostí, dysplazie kyčelních kloubů, genum valgum projevující se X postojem atd.), abychom těmto problémům alespoň částečně předešli, doporučuje se podávat kloubní výživu po celé období vývoje štěněte.


Kloubní výživa pro štěňata:

1. Hyalutidin DC Aktiv



VÍCE INFORMACÍ K TOMUTO PRODUKTU ZÍSKÁTE V NAŠEM E-SHOPU ZDE 

Je určen všem štěňatům od tří měsíců stáří v období maximálního růstu jako podpora pro správný vývin pohybového aparátu.

Výhodou této kloubní výživy je její tekutá forma, kterou snadno přidáte do krmiva. Díky své lahodné chuti je psy snadno přijímána. Další předností je její rychlá absorpce k depozitním místům v organizmu.

Účinnou látkou je zde kyselina hyaluronová a chondroitin sulfát (vysoká koncentrace).

Více o tomto produktu si můžete více přečíst zde: Hyalutidin DC Aktiv


2. Aptus Apto-flex Vet sirup

Aptus Aptoflex je taktéž tekutá kloubní výživa obsahující kombinaci tradičních chondroprotektivních látek, doplněná o vysoce účinnou kyselinu hyaluronovou, která je v chrupavce hlavní složkou kloubní tekutiny, té dodává měkkost, pružnost a mazlavost. Struktura její molekuly má schopnost i při nízké koncentraci vázat mnoho molekul vody za tvorby viskózního gelu, který obaluje třecí povrchy kloubních chrupavek a ty jsou pak méně opotřebovávány.

3. Alavis kloubní výživa pro štěňata

U štěněte se doporučuje kombinace dvou přípravků, a to Alavis MSM + glukosaminsulfát a dále Alavis kloubní výživa.

Alavis™ MSM + glukosaminsulfát obsahuje chondroprotektivní látku glukosamin sulfát na podporu vývoje kloubních chrupavek a tkání a dále obsahuje látku MSM na zpevnění vazů a šlach, čímž se zvyšuje stabilita kloubů a snižuje riziko dysplazie.

Přípravek Alavis™ MSM + glukosaminsulfát podávejte v udržovací dávce po dobu 2 měsíců.

Následně podávejte 3 měsíce Alavis™ kloubní výživu, která obsahuje chondroprotektivní látky glukosamin sulfát a chondroitin sulfát pro správný vývoj kloubních chrupavek a tkání. Přípravek podávejte také v dávce udržovací, kterou samozřejmě postupně navyšujte dle aktuální hmotnosti štěněte. Tyto dva přípravky ve formě tablet je vhodné takto střídat po celé období vývoje a růstu štěněte.

Více informací naleznete zde: Alavis

4. Canina Canhydrox GAG

Kloubní výživa k zajištění správného vývoje a odstranění růstových potíží velkých kloubů končetin u mladých rostoucích psů velkých a obřích plemen.

Doporučováno štěňatům a mladým psům při:
- špatném postoji končetin (do O nebo do X)
- příšlapech
- volných kloubech
- oslabení pojivových tkání

5. Canosan koncentrát

Canosan je špičkový kloubní preparát, který díky zcela odlišnému složení funguje na jiném principu než předešlá chondroprotektiva. Canosan neobsahuje glukosamin a chondroitin sulfát, jeho účinnost je založena na obsahu výtažků z novozélandských měkkýšů. K dispozici je ve formě sypkého granulátu.

Prevence je lepší než léčba

Většina velkých a obřích plemen má sklon k velmi rychlému růstu. S tím jsou spojena různá zdravotní rizika. Nadměrná hmotnost štěněte, získaná nevhodnou výživou, vede v období kolem 5. - 6. měsíce věku k nadměrné zátěži pohybového aparátu - především kostí, vazů a šlach. Důsledkem tohoto stavu jsou prošláplé packy (tzv. medvědí tlapy), kulhání, vývoj dysplazie kyčelního kloubu a postojové abnormality.

Související články:

Kloubní výživa pro štěňata - Nutnost nebo komerční tah?
Artritis u psů - Příčiny, příznaky, léčba, kloubní výživa, krmivo
ALAVIS MSM + Glukosamin sulfát - Kloubní výživa pro štěně labradora 
Kloubní výživa - štěně, dospělý pes, senior 
Hyalutidin - Je opravdu lepší než ostatní kloubní výživa?
Vápník v potravě štěňat a jeho rizika



Doporučená krmiva a články:

Návod jak na první pohled rozeznat kvalitní krmivo pro psy 
Krmivo pro psy Marp - Nejčastější otázky a odpovědi  
Krmivo Taste of the Wild - 5 zásadních otázek a odpovědí
V čem se krmivo Platinum liší od ostatních kvalitních krmiv?
Přehřátí psa - rizika, první pomoc, prevence

Žádné komentáře:

Okomentovat